Det finns idag en mängd utrustning för träning för att hjälpa till. Det kan verka motivations höjande och du kan även få en bättre kvalité på din träning genom att använda dig av till exempel en cykeldator eller pulsklocka. Du kan hitta dessa i varierande priser och med en mängd olika funktioner, så möjligheten att hitta någon som passar just dig är stor.

sport

hockey

Hockey

Du kan även när du tränar för hockey använda dig av de tips som ges här nedanför och hjälpa dig inför att komma i form för hockey, när säsongen är igång så är det oftast konditions och isträning som gäller, är det är barmark så blir det en annan sorts träning och det finns en hel del bra produkter som man kan skaffa när barmarksträningen kommer igång. Man kan passa på att träna upp sina färdigheter genom att använda teknikbollar, teknikhinder, skottplattor med mera och även ladda ner appen Hockeyrevolution för din träning.

Löpning

runnerFör löpning kan det vara bra att hålla koll på pulsen, och pulsklockan finns i en hel del varianter och prisklasser alldeles beroende på vilka funktioner du vill ha. Klockan mäter med hjälp av olika censorer på kroppen, hur fort ditt hjärta slår och har två varianter av mätning, via handleden eller bröstkorgen.

De enklare varianterna av klockan mäter i stort sett bara puls, räknar kalorier, tar tiden och visar klockan. Dock eftersom de flesta kan kopplas ihop med din mobil, så kan denna agera GPS och genom detta blir klockan mer användbar. Tänk igenom ordentligt vilken form av träning som du ska utöva innan du köper din klocka så att det blir rätt modell för dig. De flesta klockor kan idag hjälpa dig med din träning och ge förslag på de tider du behöver för återhämtning och analysera dina resultat. De mest avancerade modellerna kan till och med förutsäga vilka tävlingstider du har, var din tröskel för mjölksyra ligger och ditt VO2 max.

Gym / Simning / Golf

sportsEn del klockor kan kopplas ihop med maskinerna på gymmet och en del fungerar även i vattnet under simturen. Inom kategorin klockor kan även golfklockan nämnas. De dyrare varianterna kommer utrustade med kartor till golfbanor över hela världen, har GPS funktioner som kan hjälpa till att se övergångar från de olika hålen och banornas form. Så vad det gäller pulsklockan är det bara att fundera vart du tänker använda den mest som bestämmer vilken du bör välja. Många modeller har också alternativ för att hantera sina sms, musik, sociala medier och samtal så att du slipper ta fram telefonen och avbryta varje gång det händer något, du kan direkt se om det är något viktigt,  eller om du bara vill byta musik under ditt golf eller träningspass. .

Cykling

cyclistMed en cykeldator kan du mäta din hastighet via en censor som monteras på hjulet eller via GPS. Antal pedaltramp, puls och höjd är några av övriga funktioner som datorn kan vara utrustad med. Du kan montera ett särskilt cykelfäste eller förvara den i en väska som monteras på styret, där även mobiltelefonen kan få plats och lite andra värdesaker.

Som med annan elektronik så är de med större skärm oftast dyrare, men en tydlig skärm som är lätt att överblicka är lättare att navigera på. Skärmen bör även ha bra kontrast så du under träning lätt kan avläsa den data då du inte kan titta ner under längre tid. Även bra knappar är att föredra, så att navigeringen via dessa fungerar i alla lägen, även under träning.