Att börja träna passar perfekt för den årstid vi är i nu. Sommaren. Det är varmare och dagarna känns längre så det är en idealisk tid för att hitta nya bra vanor. 

Löpning är en aktivitet som passar perfekt för dessa varma sommardagar. Det blir en lägre tröskel för att ta sig ut när det är varmt och därför är sommaren perfekt för detta. Om du under sommarmånaderna får in en bra vana blir det sen lättare att hålla igång detta när vi går mot mörkare tider.

Därför är löpningen perfekt för dig som vill dra igång din sommarträning. Du får en mångsidig träning där du också får bättre kondition.

Om du har svårt att komma igång kan det kanske vara läge att investera i lite nya träningskläder. Detta kan ofta fungera som en inspirationshöjare och du får det svårare att stanna kvar i soffan.

Det kan vara allt från nya löparskor till nya underkläder. Grejen är att du får ännu en anledning att börja springa, och det är bra.

Om du inte gillar löpning finns det givetvis massor av andra träningssätt du kan prova på. Det viktigaste är att du hittar något du gillar och som du tror att du kommer fortsätta att göra även när vädret blir sämre och mörkret lägger sig över vårt avlånga land.

Simning är ett exempel på en träningsform som förutom att den tränar hela kroppen också går att utföra under så väl vinter- som sommarhalvåret. Perfekt för dig som vill bryta dina gamla vanor och hitta nya och bättre vanor.