Patrick Kluivert är en legendarisk fotbollsspelare från Holland, som är mångas favorit i de stora mästerskapen. Han är den tredje bästa målskytten som Holland någonsin har haft, och spelade i både FC Barcelona, Newcastle United, Valencia CF, PSV Eindhoven och Lille. Hans karriär är dock över sedan ett par år tillbaka. Han har spelat i herrarnas landslag i Curacao.

Han avslutade sin karriär efter att han spelat i Lille. Detta efter att han hade spelat i hela 14 år. Det är lätt att förstå att det kändes snopet, både för Kluivert själv, och hans fans. Medan han spelade hann han göra hela 40 mål. Detta gör honom alltså till tredje bästa holländska målskytt genom tiderna.

Sedan han slutade som fotbollsspelare har han även arbetar som sportchef i fotbollsklubben PSG. Det är ett arbete som vilket annat, men det tycks nu som att Kluivert inte kunde nöja sig helt med sitt jobb – i alla fall inte på ett det ortodoxa sättet.

Skandalen

Det som han misstänks för är att ha spelat på illegala odds, förlorat, och nu är han alltså skyldig ett illegalt gäng pengar. Hur mycket? Det rör sig om ungefär en miljon euro. Det är alltså inga småsummor vi talar om. Om det är sant kan man nog utgå ifrån att Kluivert inte läst och lärt sig av den svenska spelskandalen.

Det finns också uppgifter, om än obevisade, om att Kluivert ska ha engagerat sig i matcher som har varit uppgjorda. Detta gör att hans framtid nu ser än mer osäker ut. Man behöver ju alltid en karriär – men vem ska vilja jobba med honom nu? Det är alltid vanskligt när det kommer till stora pengar, mellan lagens händer, för man vet aldrig när det kan dyka upp uppgifter om det hela, och då är det kört. För Kluivert får vi hoppas att det finns en lösning på problemen.