Det finns mängder av olika sätt att hålla sig aktiv idag och det händer ibland att vi slutar med en träningsform av en eller annan anledning. Kanske man har råkat ut för en skada som förhindrar en från att fortsätta med det man först började men, eller kanske man bara känner för att testa något nytt. Vad det än är för anledning man har kan det vara svårt att hitta något nytt.

Första steget att hitta en träningsform är att fråga sig själv vilket mål man har med träningen. Vanliga mål inkluderar att går ned i vikt, bli starkare, snabbare eller smidigare. Har man svårt att svara på frågan kanske man ser söker något som bara håller en aktiv, ett utlopp för all energi man annars bygger upp.

Nästa fråga man bör ställa sig själv är huruvida man helst tränar själv eller om man är i behovet av motivationen att träna tillsammans med någon eller i en grupp. Lämnade man sin förra träningsform på grund av brist i motivationen kanske det är tillfälle att prova att förändra just denna aspekt av träningen.

Slutligen kan man fråga sig själv om man helst tränar utomhus, hemma eller på ett gym. Har man inte riktigt någon preferens i detta ökar det alternativen, men samtidigt kan det vara värt att testa på alla tre om man inte redan gjort det.

Märker man att man börjar luta åt en specifik träningsform är det också bra att börja tänka på den utrustningen man behöver och hur mycket det kan kosta.