Äntligen är den svenska fotbollssäsongen igång vilket alla fotbolls entusiaster säkert längtat efter under vinterns långa uppehåll.
FotbollSom bland de flesta sporter så går det att spela på fotboll som är väldigt populärt, det finns massor av olika bettingsajter ute på Internet och för att hitta bra sajter att spela på så kan du med fördel gå till 1×2.se som presenterar flera spelbolag som du kan testa att spela på. De ger även tips och mycket information om vad du kan tänka på när du ska betta på fotboll.

Fotboll brukar sägas vara den populäraste sporten i välden och enligt Fifa är det ungefär 240 miljoner människor som spelar fotboll i 200 länder. Vart fjärde år arrangeras fotbolls-VM som sägs ska vara det mest beskådade evenemanget i världen när det gäller sport.

Runt om i världen spelas fotboll i olika ligor som avgör vilket lag som är bäst just den säsongen. I Tyskland hittar vi Bundesliga som är deras högsta division och 18 klubbar ingår i ligan. Eredevisie är Nederländernas högsta division och har även där 18 mötande lag. La Liga spelas i Spanien och av 20 lag ska ett mästarlag utses och anses enligt UEFA vara den bästa ligan i världen framför Premier Leauge som spelas i England.

I Sverige har vi Allsvenskan som hade sin första säsong 1924 och fick först säsongen 1930/1031 SM status. Här hittar vi 16 lag som alla möts i dubbelmöten och segraren blir svensk mästare och Lennart Johanssons pokal. Säsongen startas under våren och avslutas på hösten.

Mästare säsongen 2015 blev IFK Norrköping som vann med 66 poäng, IFK Göteborg hamnade med 3 poäng efter på andra plats. Stockholms laget AIK kammade hem 61 poäng och fick sig en tredje plats.

Säsongen 2016 är den 92:a sedan starten med nykomlingar som Östersund FK och Jönköpings Södra. Lagen kommer mötas på arenor runt landet, från Östersund i norr till Malmö i söder.