Under vintertid är det oerhört riskabelt att ta cykeln för att hålla sin regelbundna träning. Inte nog med att det är mörkt och kallt så är det även halt på vägarna även för de mer erfarna som bytt till dubbdäck. Att cykla är en av de bästa upplevelserna under sommaren när man stöter på gröna ängar och vackra landskap, tyvärr när hösten kommer fram och kvällarna blir längre och nederbörd i olika form dyker upp allt oftare blir det svårare att ta fram sin cykel för träningen.

cycle trainer

Träna inomhus

Att hitta motivation för att träna är inte alltid så lätt. Ibland går motivationen i vågor, men efter en dal är det inte svårt att ta sig upp igen och skapar inte särskilt stora problem för dig. Men för dig som verkligen tappar lusten helt till och från kan det vara bra att verkligen fundera på varför den gör det. Du kan göra olika motivationstester för att ta reda på vad som driver dig att träna, och hur du ska handla utifrån din träningstyp, eftersom alla oavsett träningsnivå tappar sugen ibland.

För dig som hittat passionen i cykling, men inte kan eller vill göra det under vinterhalvåret och på vinterväglag finns många gym med spinningklasser att delta i. Men för den som inte vill vara fjättrad av grupper och bestämda tider kan en så kallad trainer vara ett bättre alternativ för att inte tala om att det liknar utomhuscyklingen mest. Viktigt att tänka på är att ha bra trainerdäck för att minska risken för slirande som kan ske ifall du använder dig av dina vanliga utomhusdäck, inte nog med det så håller trainerdäck längre.

Cykla när som helst, året runt

En trainer är ett perfekt komplement för dig som gillar att cykla, och är ett perfekt träningsredskap som du kan använda dig av för att cykla inomhus. Du använder med fördel din egen cykel och trainern lyfter helt enkelt upp cykelns bakhjul några centimeter ovanför marken, vilket tillåter dig att cykla ”som vanligt”. Det främre hjulet står kvar på marken och bakhjulet vilar på ett band på trainern som justerar motståndet.

Med en trainer behöver du inte tänka på vädret eller tiden på dygnet för att cykla. Du kan göra det när du vill och du kan använda din egen cykel.