Många av oss som normalt sett utövar sporter bättre lämpade för de varmare månaderna borde ju inte bara ge upp på tränings till våren kommer. Istället gäller det ju att hitta något som fungerar för en själv. Och här har vi några bra tips.

Åka skridskor

Skridskor är ett utmärkt träningssätt på vintern och ger muskelgrupperna i både ben och sätet en rejäl omgång. Samtidigt är det väldigt skonsamt för knäna. Allt du egentligen behöver är ett par skridskor, men det är självfallet värt att skaffa ett par ordentliga.

Åka skidor

Skidåkning är ett annat bra alternativ och något som längdskidåkning ger hela kroppen en bra workout. Det är också något som går att göra utan att behöva gå till en stor skidbacke eller liknande.

Vinterlöpning

Vinterlöpning är något som alla löpare borde prova på. Många experter menar att detta kan vara den bästa formen av löpning och kan ge riktigt bra resultat. Så länge du bara klär dig rätt och eventuellt justerar din löpteknik något för att bättre anpassas snö och is, kommer du snart förstå varför många älskar vinterlöpning.

Hemmagym

Gymma på hemmaplan är förstås alltid ett alternativ och något för dig som helt enkelt inte alls gillar kylan. Du behöver visserligen lite utrymme, men du kan träna mängder av övningar utan tillgång till samma sorts utrustning som ett riktigt gym har. Ett eller annat redskap kan naturligtvis komma till god användning.