Gemenskapens sport. Det är väldigt spännande när man får spela sin första fotbollsmatch. Om man börjar spela när man är ett barn eller en ungdom spelar mindre roll. Man ska spela fotboll för att det är kul och alla ska få chansen att spela.
pojkar-tranar-fotbollNär man spelar fotboll med sitt lag, Antingen på träningar eller på en match så får man samarbeta mycket med varandra för att kunna klara av en övning eller lyckas göra mål. Fotbollen är en sport som är väldigt bra för att träna samarbetsförmågan och känna gemenskapen. Det finns även många andra fördelar.

Man utvecklas tillsammans med andra, men alla utvecklas olika. Några kan blir väldigt bra snabbt medan andra tar längre tid på sig. Men hur snabbt spelare utvecklas spelar egentligen ingen roll. Det viktiga är att alla får spela, lära sig nya tekniken och vara en del av laget. Man får chansen att skapa vänner och med lite tid har man lärt sig vad alla sina medspelare är bra på. Ett samarbete bildas och laget blir bättre och bättre.

Att börja spela fotboll är något många vill och som många kommer ihåg. Första fotbollsträningen kan vara svår att glömma. Den underbara känslan när man van den första matchen. Gamla fotbollsminnen lever länge och nämns ofta inom den gamla eller nuvarande kompiskretsen.