Det är listdags på Barasport.com, det är dags att lista de bästa hockeyspelarna som är verksamma idag. Urvalet är baserat på prestation och skribents personliga preferens.

NHL

Att lista de bästa hockeyspelarna är alltid ungefär lika kontroversiellt som att lista bästa fansen eller varför inte bästa fotbollsspelarna – eller spelare av någon annan sport. Därför så har vi valt att bara lista spelare från världens bästa liga för hockey, alltså NHL.

Sidney Crosby

Valet av nummer ett på listan är inte speciellt svårt med tanke på hur det ser ut i NHL idag – och har gjort under ett antal säsonger. ”Sid the kid” Crosby har dominerat i ligan sedan hans intåg i densamma. Bara skador har hittills satt stopp för hans framfart i exempelvis att vinna poängligan varje år. För någon säsong sedan så gjorde han poäng i 18 matcher i följd och när han ett litet tag senare blev långtidsskadad så var han ändå kvar som poängligaledare under ett långt tag – fastän han bara spelade ungefär 50 matcher den säsongen.

I skrivande stund så har Crosby på de 13 inledande matcherna mäktat med 24 poäng – nära två poäng per match, vilket bara det är mycket anmärkningsvärt.

Patrick Marleau

Kanske är detta en lite överraskande person på listan, Marleau brukar nämligen inte speciellt ofta vara med i diskussionen om de bästa spelarna. Han räcker kanske inte hela vägen upp till topplaceringarna men han ska nämnas som en av de bästa passningsspelarna i NHL under en herrans massa år.

Steve Stamkos

Steve Stamkos, född 1990 är killen som oturligt nog är född bara några år efter Sidney Crosby. Under sina första tre säsonger i NHL, som arton- nitton och tjugoåring, så gjorde Stamkos över 100 mål – vilket är ofantligt bra för en så ung kille. Säsongen efter så klämde han dessutom i med hela 60 mål under grundserien. Med sina 10 mål på de inledande 15 matcherna av denna säsong så är han på andraplats i målligan och lär knappast hamna under 50 kassar även denna säsong.